درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/01 - 12:46:5 FA | AR | PS | EN
بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت            تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست            آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه            امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            






تاریخ نشر: 1403/06/20 - 08:18:2
تعداد بازدید: 378
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

هدف سفر رهبر طالبان به ولایات شمال چیست؟
 هدف سفر رهبر طالبان به ولایات شمال چیست؟

هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان اخیرا به ولایت‌های شمالی افغانستان سفر کرد.

در این میان، سیف‌الدین معتصم؛ رئیس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در جوزجان گفته که آخندزاده از «دشت لیلی» در جوزجان دیدن کرده و با مسئولان محلی سرپل و جوزجان دیدار داشته است.

این اولین سفر رهبر طالبان به شمال افغانستان در سه سال اخیر است.

در سال ۲۰۰۱ میلادی صدها نیروی طالبان تسلیم نیروهای عبدالرشید دوستم شدند و در پی مرگ در کانتینرها به چاه‌های این دشت انداخته شدند.

سال گذشته، سراج‌الدین حقانی؛ وزیر داخله طالبان نیز از دشت لیلی دیدن کرد.

این نخستین سفر رهبر طالبان به ولایت شمالی افغانستان محسوب می‌شود؛ سفری که با دیدار او از دشت لیلی ابعاد و اهمیت مضاعف پیدا کرد.

دشت لیلی در سال‌های گذشته به میعادگاه رهبران طالبان تبدیل شده است. پیش‌تر سراج الدین حقانی؛ رهبر شبکه حقانی و از قدرتمندترین اعضای کابینه طالبان نیز در جریان سفر خود به ولایت‌های شمالی افغانستان از این منطقه بازدید کرده بود؛ بازدیدی که نشان می‌دهد طالبان همچنان نسبت به دشمنان خود نگاهی خصمانه و انتقام‌جویانه دارند و آنچه در جریان جنگ‌های این گروه‌ با مخالفان‌شان به ویژه از زمان سقوط حاکمیت اول طالبان تاکنون رخ داده را فراموش نکرده‌اند.

در حالی که گفته می‌شود اختلافات عمیق و شدیدی میان ملا هبت‌الله آخندزاده و سراج‌الدین حقانی در زمینه توزیع قدرت، اعمال صلاحیت و تصمیم گیری‌های بنیادین و راهبردی در حوزه حکومت‌داری وجود دارد؛ اما به نظر می‌رسد که این دو چهره رقیب، علی‌رغم اختلافات عمیق، نگاه همسانی نسبت به گذشته طالبان دارند و در زمینه تکریم قربانیان آنهاو انتقام بی‌رحمانه از دشمنان آنان همسو و هم‌نظر هستند؛ این همان چیزی است که در بازدید سراج‌الدین حقانی و ملا هبت‌الله آخندزاده از «دشت لیلی» قابل مشاهده بود.

با این حال، سفر مقامات ارشد شبکه حقانی و طالبان به شمال افغانستان تنها به هدف زیارت اهل قبور و ادای احترام به جنگجویان کشته شده آنها در دشت لیلی نیست. آن‌ها همچنین با این پیام نیرومند وارد ولایت‌های شمالی کشور می‌شوند که دشمنان دیروزشان را شکست داده‌اند و حتی در ولایت‌های غیر‌پشتون‌نشین نیز سیطره بلامنازع خود را تحکیم بخشیده‌اند؛ پیامی برای ارتقای روحیه جنگجویان طالبان و تحقیر بیش از پیش دشمنان شان است.

این در حالی است که در طول سال‌های گذشته، شمال افغانستان به دلیل بافت جمعیتی و قومی، منطقه نفوذ دشمنان طالبان محسوب می‌شد و آنها برای اشغال این مناطق علیرغم تحمل تلفات سنگین و قربانی‌های فراوان هیچگاه نتوانسته بود حاکمیت بلامنازع خود را بر ولایت‌های شمالی افغانستان تحمیل کند.

امروزه اما به لطف امریکا و خیانت بزرگی که اشرف غنی در تبانی با طالبان و شبکه حقانی مرتکب شد، نه تنها جریان‌های سیاسی، نظامی و قومی ضد طالبان به طور کامل به حاشیه رانده شده و رهبران آن‌ها از افغانستان گریخته‌اند؛ بلکه طالبان و شبکه حقانی در تحولی تاریخی، دامنه سلطه خود را از جنوب به شمال گسترش داده و سنگرگاه‌های مستحکم دشمنان دیروز خود را تصرف کرده‌اند؛ دشمنانی که یا مرده‌اند و یا از کشور گریخته‌اند.

بنابراین، بازدید سراج الدین حقانی و ملا هبت الله آخندزاده از دشت لیلی به عنوان گورستان صدها جنگجوی طالب به این هدف نیز صورت می‌گیرد که پیامی به جنگجویان و فرماندهان کنونی طالبان و شبکه حقانی ارسال کند که مبارزات و قربانی‌های آن‌ها بی‌ثمر نبوده است. آن‌ها اکنون توانسته‌اند بر سراسر افغانستان حاکمیت بی‌رقیب پیدا کنند و دشمنانی را که دیروز در دشت لیلی صدها جنگجوی طالبان را کشتند و مدفون کردند به طرز تحقیرآمیزی از کشور بیرون رانده‌اند.

از این منظر، سفر اخیر ملا هبت الله آخندزاده به بادغیس، فاریاب، جوزجان، مزار شریف، سمنگان و بدخشان سفری برای نمایش قدرت بود؛ اینکه طالبان پشتون و جنوبی چگونه با مبارزه یا معامله، ولایت‌های غیرپشتون‌نشین شمالی را اشغال کرده‌اند و رهبر آنان که در کندهار پنهان شده با کاروانی طولانی از شبه نظامیان تا دندان مسلح، سراسر ولایت‌های شمالی افغانستان را درمی‌نوردد و به سلامت به کندهار بازمی‌گردد.

نکته جالب توجه دیگر این بود که در جریان سفر اخیر ملا هبت الله آخندزاده؛ رهبر طالبان به ولایت‌های شمالی افغانستان، او هرگز تلاش نکرد تا به عنوان رهبر تمام مردم افغانستان -و نه صرفاً رهبر آنها قومی و ایدئولوژیک - با اقشار مختلف مردم ساکن این ولایات ارتباط برقرار کند و مشکلات، خواست‌ها و نیازمندی‌های آنان را از نزدیک بشنود؛ بلکه رهبر طالبان صرفاً با مقامات و جنگجویان این گروه در ولایت‌های یادشده دیدار کرد؛ رویدادی که به باور کارشناسان نشان می‌دهد که نگاه خصمانه رهبر طالبان نسبت به ساکنان غیرپشتون ولایت‌های شمالی افغانستان و سابقه حمایت و وابستگی آن‌ها به گروه‌های ضد طالبان، همچنان پررنگ و تعیین‌کننده است؛ نگاهی که تاکنون اجازه نداده که او به عنوان یک رهبر ملی برای همه مردم افغانستان بدون تفکیک قوم و مذهب و گروه‌ و ایدئولوژی شناخته شود. حامد احمدی 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33389






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.